Nederlands team doet verzoek tot officiële stemming voor herinvoeren oude clublogo

Nederlands team doet verzoek tot officiële stemming voor herinvoeren oude clublogo

1 mei - 21:16
52

De Graafschap gaat mogelijk het huidige logo veranderen voor de versie die de club eerst had. De Keuken Kampioen Divisie-ploeg heeft een officiële stemming aangevraagd om te kijken of de fans het oude logo terug willen.

Via de clubwebsite maakt De Graafschap bekend dat er een verzoek aan de Vereniging Betaald Voetbal is gedaan om een stemming onder de fans te houden over het logo. De Superboeren spelen dit seizoen nog met een jubileumlogo vanwege het zeventigjarig bestaan. Het normale logo van De Graafschap werd in 2002 ingevoerd als vervanger van het oude embleem.

De Graafschap besloot om de stemming over het oude logo aan te vragen, na een roep vanuit de fanschare. 'Veel supporters bleven echter het oude logo als enige echte logo van onze Achterhoekse trots zien.' Ook algemeen directeur Michael Ogubai merkte door het jubileumlogo dat het oude embleem wel erg in trek was. "We hebben zoveel lovende reacties op dit jubileumlogo gehad dat we intern hebben uitgezocht of het mogelijk zou zijn om ons oude logo te herintroduceren."

Leden van De Graafschap kunnen op 6 mei stemmen over de herinvoering van het oude clublogo. De club heeft wel een duidelijke mening. 'Het oude logo is een stuk van de historie en identiteit waarin onze supporters zich herkennen en op die manier belangrijk voor de club. Het voorgestelde logo is tijdloos, modern en de G van De Graafschap is nog prominenter aanwezig. Die 'G' is waar men landelijk aan denkt zodra het over De Graafschap, De Vijverberg en Superboeren gaat. Een krachtig beeldmerk dat past bij een club als De Graafschap.'