Cambuur-coach Lodeweges opvolger Van Basten bij sc Heerenveen
Vonk: "Een trainer met ruime ervaring en een duidelijke voetbalvisie"

Cambuur-coach Lodeweges opvolger Van Basten bij sc Heerenveen

31-03-2014 13:57
32

Dwight Lodeweges is vanaf komend seizoen de hoofdtrainer van sc Heerenveen. De huidige coach van SC Cambuur volgt in het Abe Lenstra Stadion de vertrekkende Marco van Basten op. Dat meldt Heerenveen maandagmiddag via de officiële kanalen.

De 57-jarige Lodeweges is geen onbekende van de Friese club, want in het seizoen 2003/04 was de geboren Canadees assistent van Foppe de Haan. "Dwight Lodeweges is een trainer met ruime ervaring en een duidelijke voetbalvisie. Hij is een echte vakman en past uitstekend bij de club", zegt Hans Vonk, manager techische zaken, in een korte reactie.

Lodeweges begon vorig jaar zomer aan zijn klus in Leeuwarden bij promovendus Cambuur. Met de rivaal van sc Heerenveen presteert de oefenmeester uitstekend, met een voorlopige elfde plaats als resultaat. Lodeweges was in Nederland eerder werkzaam bij Go Ahead Eagles, FC Zwolle, FC Groningen, PSV en NEC. 

De huidige hoofdcoach van Heerenveen, Marco van Basten, maakte eerder dit seizoen bekend dat hij de club verlaat. De voormalig topspits is sinds medio 2012 de eindverantwoordelijke van de Friezen, die momenteel zesde staan in de Eredivisie. Vorig seizoen eindigde de club als achtste. Van Basten heeft nog geen nieuwe werkgever.