Jordania onthult: Vitesse mag van Chelsea geen kampioen worden
"Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen"

Jordania onthult: "Vitesse mag van Chelsea geen kampioen worden"

01-04-2014 08:22
24

Merab Jordania heeft na alle beschuldigingen een boekje open gedaan over de gang van zaken bij Vitesse. Volgens de voormalig clubeigenaar mogen de Arnhemmers geen kampioen worden.

"Ik wil de supporters van Vitesse het echte verhaal vertellen", begint Jordania in De Telegraaf. "Ik wilde kampioen van Nederland worden, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet. Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen."

Als de club uit Gelderland in het miljoenenbal zou uitkomen, zou de UEFA zich hoe dan ook gaan verdiepen in de constructies tussen Chelsea en Vitesse. De regels van de Europese voetbalbond bepalen dat één eigenaar geen twee clubs in dezelfde competitie mag hebben.

Jordania had daar geen boodschap aan, hij had de fans van Vitesse immers beloofd dat de club binnen drie jaar voor de titel zou gaan. Chelsea werkte echter op alle fronten tegen. Kelvin Leerdam mocht niet komen en Wilfried Bony moest worden verkocht.

Het is volgens Jordania ook de reden van het vertrek van Fred Rutten. "Die wist in januari 2013, een half jaar voor zijn vertrek, al dat hij met Vitesse nooit kampioen mocht worden", zegt de Georgiër, die zelf ook weg is, in Telesport.

"In die winter had Fred het elftal al naar de top gebracht. We hadden het gevoel dat er nog één speler bij moest om de titel te veroveren. Die ene speler was Kelvin Leerdam. De hele transfer leek in kannen en kruiken. Toen werd er door 'Londen' ingegrepen. We mochten niet te sterk worden."

Jordania kon dat toen niet uitleggen. "Maar het zorgde wel voor spanning en chaos. Fred was boos op mij, ging niet mee met de spelersbus na een wedstrijd en was er in de derby tegen NEC niet bij. Precies in die periode verloren we zeven punten. Weg kampioenschap."