Domper voor Willems: seizoen voorbij en niet naar Brazilië
Linksback viel tegen Feyenoord uit met knieblessure

Domper voor Willems: seizoen voorbij en niet naar Brazilië

14-04-2014 14:39
22

Voor Jetro Willems zit het seizoen erop. De linksback van PSV heeft de binnenband van zijn knie beschadigd en staat enkele maanden langs de kant. Ook het WK ziet hij in rook opgaan.

Willems viel zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord vlak voor de rust uit. De verdediger oogde aangeslagen en leek direct in de gaten te hebben dat de blessure hem het WK zou kosten. Op de officiële website maakt PSV maandag bekend dat Willems 'enkele maanden' uitgeschakeld is. Hij richt zich op de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

De twintigjarige Willems was ook in de race voor een plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. De oefenmeester was zondag aanwezig bij de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord en zag Willems met eigen ogen uitvallen. Willems speelde dit seizoen 28 competitiewedstrijden voor PSV en scoorde daarin vier keer. De linksback is bezig aan zijn derde seizoen in Eindhovense dienst.

Op het EK 2012 werd Willems verrassend opgenomen in de definitieve selectie van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk. Hij stond tijdens de drie groepswedstrijden, tegen Denemarken, Duitsland en Portugal, in de basis. In totaal speelde de oud-Spartaan elf interlands.