'Juventus wil FC Twente-spits herkansing in Serie A gunnen'
Ook Sevilla aast op Luc Castaignos

'Juventus wil FC Twente-spits herkansing in Serie A gunnen'

17-04-2014 21:35
7

Luc Castaignos mag in Nederland dan vooral bekritiseerd worden, buiten de landsgrezen is men wel degelijk onder de indruk van de kwaliteiten van de spits. Na Bayer Leverkusen, Fulham en Valencia zouden nu ook Juventus en Sevilla belangstelling hebben, meldt AS.

De 21-jarige Castaignos kwam dit seizoen al veertien keer tot scoren in de Eredivisie en dat heeft indruk gemaakt op de scouts van Juventus. De Oude Dame zou dan ook bereid zijn de goalgetter een nieuwe kans te geven in de Serie A. Een eerder avontuur van Castaignos bij Internazionale liep uit op een grote teleurstelling en bleef beperkt tot één jaar.

Behalve Juventus heeft ook Sevilla de naam van Castaignos op het verlanglijstje staan. De door Feyenoord opgeleide spits geldt als een belangrijke kandidaat om Carlos Bacca op te volgen. Laatstgenoemde heeft de clubs voor het uitzoeken en zou met name concreet in de belangstelling staan van Everton.

FC Twente telde medio 2012 liefst zeven miljoen euro neer voor Castaignos. Het is onduidelijk welk bedrag de Tukkers nu willen ontvangen bij een eventueel vertrek van de topscorer. Met Torgeir Borven werd in januari al ingespeeld op een eventuele transfer van de Nederlandse jeugdinternational.