In een vol stadion of in zijn achtertuintje, hij wil altijd winnen
Doelman onder een vergrootglas in Champions League

"In een vol stadion of in zijn achtertuintje, hij wil altijd winnen"

20-04-2014 09:38
1

Thibaut Courtois kan het eigenlijk nooit goed doen. De Belgische keeper staat dinsdag in de halve finale van de Champions League met Atlético Madrid tegenover Chelsea, de club die hem heeft uitgeleend aan de Spaanse ploeg. Courtois wil zich dolgraag bewijzen, maar misschien vergooit hij daarmee wel zijn toekomstige kansen bij de Engelse grootmacht.

"Daar trekt hij zich helemaal niets van aan. Of Thibaut nou in een vol stadion voor 100.000 man speelt of in een achtertuintje, hij wil altijd winnen'", zegt Guy Martens, de keeperstrainer van Racing Genk die aan het begin van Courtois' carrière stond.

De Belgische topkeeper is het lijdend voorwerp in een politiek spelletje tussen Chelsea, de club waarbij hij onder contract staat, en Atlético Madrid dat hem voor het derde jaar op rij heeft gehuurd. Het opstellen van Courtois in de halve finale leek even een heel duur geintje (drie miljoen euro per duel) te worden voor de Spanjaarden. De UEFA heeft die omstreden contractuele bepaling weliswaar van tafel geveegd, maar de 'koude oorlog' gaat op de achtergrond gewoon door.

Alle ogen zullen hoe dan ook gericht zijn op de 21-jarige Belg, die nu al tot de beste keepers ter wereld wordt gerekend. Het doet de nuchtere Vlaming allemaal niets, zo weet Martens die hem nog regelmatig spreekt. "Thibaut lacht hier om. Hij staat met twee voetjes op de grond, is net als Edwin van der Sar altijd koel. Die laat zich nooit van de wijs brengen."