'Uithangbord' Van Basten: Een sieraad voor de sport op alle fronten
"Dit soort clubs moet zo verschrikkelijk blij zijn met een man als Van Basten"

'Uithangbord' Van Basten: "Een sieraad voor de sport op alle fronten"

21-04-2014 11:55
1

AZ heeft uitstekende zaken gedaan met het vastleggen van Marco van Basten. Dat is de conclusie die de tafelgasten zondag trokken in het NOS-programma Studio Voetbal. De hoofdtrainer maakt komende zomer de overstap naar Alkmaar. Van Basten is bij sc Heerenveen in het bezit van een aflopend contract.

"Hij is echt gegroeid de afgelopen jaren", aldus Arno Vermeulen, chef voetbal en commentator bij de NOS, in het tv-programma Studio Voetbal. "Goed voetbal, een grote naam, een geweldige voetballer, een uithangbord en goed met jonge spelers." In de ogen van Vermeulen heeft Van Basten zich in dienst van sc Heerenveen stevig doorontwikkeld na zijn periodes bij het Nederlands elftal en Ajax.

"Twee keer is zijn hele elftal verkocht en twee keer heeft Van Basten met jonge jongens toch een heel seizoen leuk en aanvallend voetbal gespeeld. Ik ben echt benieuwd hoe hij het met AZ gaat doen", aldus Vermeulen. Willem Vissers, journalist van De Volkskrant, ziet een duidelijke trend in Alkmaar. De lijn van het aanstellen van coaches van naam wordt met de komst van Van Basten voortgezet.

"Hij is een sieraad voor de sport op alle fronten", aldus Vissers in het tv-programma. Tafelgast Jan Mulder noemt de aanstelling van Van Basten 'fantastisch' en geeft AZ direct een boodschap mee. "Dit soort clubs moet zo verschrikkelijk blij zijn met een man als Marco van Basten", citeert de NOS de oud-voetballer op de website van de omroep.