'Grote renovatie Barça: zes Untouchables, Afellay en Krkic mogen weg'
Xavi, Bartra en Montoya bezitten Barça-DNA en mogen blijven

'Grote renovatie Barça: zes Untouchables, Afellay en Krkic mogen weg'

24-04-2014 10:39
14

Nu het transferverbod opgeschort is, maakt FC Barcelona grif van de gelegenheid gebruik om een grootscheepse renovatie door te voeren. Lionel Messi, Andrés Iniesta, Neymar, Gerard Piqué, Sergio Busquets en Jordi Alba worden volgens de Spaanse krant Sport tot de 'Untouchables' gerekend. Onder andere Ibrahim Afellay en de aan Ajax verhuurde Bojan Krkic mogen vertrekken.

Barcelona wil het teleurstellende seizoen 2013/14 niet nog eens meemaken. Fiasco's in de Champions League en de finale van de Copa del Rey - terwijl de landstitel een moeilijk verhaal is - moeten voorkomen worden. De zes Untouchables hoeven nergens voor te vrezen. Ook Xavi, Marc Bartra en Martin Montoya kunnen blijven, omdat zij een product uit de jeugdopleiding zijn en het 'Barça-DNA' bezitten.

De vijf posities die het sextet 'onvervangbaren' niet bekleden, moeten aangevuld worden met een doelman, een centrale verdediger, een rechtsback, een middenvelder en een aanvaller. De keepers Victor Valdés, José Pinto en verdediger Carles Puyol vertrekken sowieso. Onder meer Marc-André Ter Stegen, David Luiz en Arturo Vidal zijn namen die gelinkt worden aan Barcelona. 

Barcelona is naar verluidt van plan ook enkele prominente namen van de hand te doen. Back Dani Alves en middenvelder Alex Song mogen uitzien naar een andere club. Ook voormalig PSV'er Ibrahim Afellay komt niet in de plannen voor, evenals de aan Ajax verhuurde Bojan Krkic. Verder worden de namen van Oier Olazábal, Cristian Tello en Isaac Cuenca genoemd.

Javier Mascherano, Cesc Fàbregas, Alexis Sanchez en Pedro Rodriguez worden hoog gewaardeerd binnen Barcelona, maar behoren niet tot de onvervangbaar geachte groep. Hun toekomst hangt af van eventuele verzoeken die de club binnenkrijgt van andere clubs.

Wil jij zelf een keer in Camp Nou zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Lionel Messi met eigen ogen schitteren!