'Van Gaal neemt Kluivert en vertrouwde namen mee naar Old Trafford'
Nieuwe trainer krijgt van United de ruimte om eigen staf te formeren

'Van Gaal neemt Kluivert en vertrouwde namen mee naar Old Trafford'

26-04-2014 07:28
2

De leiding van Manchester United heeft Louis van Gaal toestemming gegeven om zijn eigen technische staf te formeren. De Nederlandse coach, die volgens De Telegraaf vrijdag een akkoord bereikte met de Engelse club, zal net als bij FC Barcelona en Bayern München een complete groep assistenten meenemen.

Volgens de krant neemt Van Gaal onder meer Patrick Kluivert mee naar Old Trafford. De oud-spits staat de Oranje-bondscoach sinds 2012 bij als assistent bij het Nederlands elftal. De voormalig topscorer van het Nederlands elftal was eerder als trainer werkzaam bij FC Twente. Wanneer de gezondheidssituatie van zijn vrouw Rosanna dit toestaat, zal Kluivert met Van Gaal aan de slag gaan in Engeland, meldt De Telegraaf.

Waar Van Gaal gaat, gaat ook Frans Hoek. De keeperstrainer volgt de Nederlandse trainer ook naar Engeland, net als Max Reckers. De video-analist kent Van Gaal uit zijn AZ-periode, Reckers werd door de trainer ook al naar München gehaald. Fysioloog Jos van Dijk is een andere Van Gaal-volger die naar Engeland trekt.

Manchester United heeft bij Van Gaal aangegeven alleen graag te willen zien dat de trainer Ryan Giggs opneemt in zijn staf. Dat zou de enige wens van de club zijn, volgens Telesport. Giggs, dit seizoen actief als speler/coach, werd deze week door United naar voren geschoven als interim-hoofdtrainer na het ontslag van David Moyes. Giggs neemt de honneurs tot het einde van het seizoen waar.