Adriaanse gaat in op aanbieding KNVB: Ik kijk er ontzettend naar uit
Trainer gaat les geven op cursus coach betaald voetbal

Adriaanse gaat in op aanbieding KNVB: "Ik kijk er ontzettend naar uit"

05-05-2014 14:36
2

Co Adriaanse is met FC Utrecht in gesprek over een adviserende rol, maar heeft ondertussen ook een baan bij de KNVB aangenomen. De oefenmeester gaat Nederlandse coaches les geven op de cursus Coach Betaald Voetbal.

 

Dat meldt de KNVB maandag in een persverklaring. "De Nederlandse trainersopleiding staat internationaal hoog aangeschreven en ik vind het een mooie stap in mijn carrière daar onderdeel van uit te gaan maken", aldus Adriaanse in een reactie. "Ik kijk er ontzettend naar uit bij te dragen aan de opleiding van de nieuwe generatie voetbaltrainers."

De volgende groep ‘leerlingen’ start eind mei. Onder meer Mark van Bommel, Edgar Davids, Wim Jonk, Ruud van Nistelrooy en Jaap Stam maken daar deel van uit. De KNVB is blij dat het een zwaargewicht heeft kunnen strikken voor de functie. "Adriaanse heeft 33 jaar onafgebroken op het trainingsveld gestaan als hoofdcoach en hoofd jeugdopleidingen", reageert technisch manager Jelle Goes.

"Zijn loopbaan spreekt bij veel aankomende trainers tot de verbeelding en hij kan zijn nationale en internationale ervaring goed omzetten in concrete adviezen. Wij zijn er daarom van overtuigd dat hij een grote bijdrage gaat leveren aan de cursus", besluit Goes.