Voormalig rechterhand neemt stokje over bij FC Utrecht
Adriaanse aan de slag als technisch adviseur

Voormalig rechterhand neemt stokje over bij FC Utrecht

09-05-2014 12:40

Rob Alflen is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De club uit de Domstad stelde de voormalig assistent zoals verwacht vrijdag aan als opvolger van Jan Wouters. Co Adriaanse gaat aan de slag als technisch adviseur.

De 46-jarige Alflen was sinds 2009 coach van Jong Utrecht en vanaf oktober 2011 assistent van Wouters. De voormalig speler van de club tekende een contract voor een seizoen. Alflen speelde van 1985 tot en met 1991 voor de Domstedelingen en trok daarna naar Ajax. In 2000 sloot hij zijn actieve carrrière af bij Cambuur. 

"Mijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal, in de stad waar ik woon, bij de club waar ik als jonge speler mocht debuteren en waar ik voorheen diverse functies heb bekleed; daar kijk ik wel naar uit", reageert Alflen op de clubsite. "De clubleiding heeft al vroeg het vertrouwen in mij uitgesproken en bevestigt dit nu door mij voor de groep te zetten."

FC Utrecht maakte ook de komst van Co Adriaanse, die voor drie jaar tekende, bekend. Alflen, die nog niet weet wie hem gaan assisteren, is blij met deze aanstelling. "Als je als trainer kan samenwerken met iemand die zoveel ervaring heeft, dan kun je daar alleen maar voor openstaan."

"In mijn gesprekken met Co delen we een visie met betrekking tot de manier van voetballen en de intenties van een elftal. Ik kijk ernaar uit om met Co te gaan werken en om aan de ambities van FC Utrecht invulling te geven", aldus de nieuwe hoofdtrainer.