Koersverandering in Domstad: De club is klaar voor een nieuwe speelstijl
Van Schaik wil met Alflen en Adriaanse weer aanvallend voetbal zien

Koersverandering in Domstad: "De club is klaar voor een nieuwe speelstijl"

09-05-2014 12:50
1

FC Utrecht presenteerde vrijdag Rob Alflen als trainer en Co Adriaanse als technisch adviseur. De clubleiding is verguld met de aanstelling van het duo.

 

"Jarengeleden heeft Robby een voorname rol gespeeld in het vaststellen van de Utrechtse speelstijl. Deze is gebaseerd op vooruit voetballen, met strijd, passie en lef, en technisch goed verzorgd", licht algemeen directeur Wilco van Schaik de keuze voor Alflen toe. "Robby staat een aanvallende speelstijl voor, waar wij graag weer naar terug willen."

"In onze academie staat deze speelstijl al centraal en ook binnen de scouting is dit inmiddels het uitgangspunt. De club is ingericht en klaar voor een nieuwe speelstijl. Wij menen met Robby een trainer gevonden te hebben die als geen ander invulling kan geven aan onze visie en speelstijl", aldus Van Schaik.

Het aantrekken van Adriaanse zorgt eveneens tot tevredenheid. "Adriaanse is één van de grootste voetbalmensen die wij in Nederland hebben", vervolgt Van Schaik. "Een communicatief vaardige en charismatische man met enorm veel voetbalvisie, -kennis en -ervaring. Een begrip. En, ook nog eens kenner van de Utrechtse cultuur, door zijn verleden bij de club. Co Adriaanse is synoniem met technisch verzorgd en vooral aanvallend voetbal."

"De speelwijze die Co voorstaat, is nagenoeg gelijk aan de speelwijze die wij enkele jaren bij FC Utrecht hebben vastgelegd en die uitstekend past bij onze club. Vandaar dat hij de juiste man is om ons als club in zijn algemeenheid en onze technische staf specifiek te ondersteunen de komende jaren om te komen tot een uitdagende voetbalstijl."

"Co staat volledig achter de aanstelling van Alflen. Robby en Co hebben diverse gesprekken gevoerd. Er is een klik, zowel op voetbaltechnisch als op menselijk vlak", besluit Van Schaik