'Lazio komt na vijf jaar terug bij Zweedse mandekker FC Twente'
Bengtsson opnieuw in belangstelling van Italiaanse middenmoter

'Lazio komt na vijf jaar terug bij Zweedse mandekker FC Twente'

15-05-2014 13:51

FC Twente-verdediger Rasmus Bengtsson mag zich verheugen op de interesse van SS Lazio, dat de Zweed na jaren nog niet uit het oog verloren is. De Italianen hadden hem al op de korrel toen hij nog in Zweden voor Trelleborgs FF speelde.

In 2009 wilde Lazio al zaken doen, maar Bengtsson koos er toen voor naar Hertha BSC te gaan. Na de degradatie een jaar later kon hij transfervrij weg en was FC Twente de volgende bestemming. De laatste twee seizoenen is de drievoudig Zweeds international basisspeler, maar Bengtsson gaf al enkele malen aan open te staan voor een nieuwe stap.

Die krijgt de 27-jarige Bengtsson nu mogelijk, want Lazio heeft de belangstelling voor hem weer aangewakkerd. Il Messaggero meldt dat de centrumverdediger op een lijstje potentiële versterkingen staat. Daarop prijken ook de namen van Davide Astori (Cagliari), Sebastian De Maio (Genoa) en Nemanja Pejcinovic (Olympique Nice).

FC Twente kan een eventueel vertrek van Bengtsson opvangen. Cuco Martina toonde in de slotfase van het afgelopen seizoen aan dat hij een waardige vervanger is. Bovendien legden de Tukkers PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman al vast.