NEC rekent Janssen af op degradatie en zet trainer op straat
Degradatie kost trainer de kop

NEC rekent Janssen af op degradatie en zet trainer op straat

22-05-2014 07:12
8

NEC rekent Anton Janssen af op de slechte resultaten van afgelopen seizoen. De Nijmeegse club, die in de nacompetitie naar de Jupiler League degradeerde, heeft besloten dat de oefenmeester niet langer hoofdtrainer kan zijn.

Omroep Gelderland meldt donderdagochtend dat Janssen definitief het veld moet ruimen. Volgens De Gelderlander kon hij wel aanblijven als assistent-trainer, maar dat zou Janssen niet hebben zien zitten. Hij zag geen heil in een rol op de achtergrond.

Janssen werd eerder dit seizoen, na het ontslag van Alex Pastoor, weggeplukt bij FC Oss. Onder leiding van de coach wist de Gelderse ploeg wel afstand te nemen van de laatste plek, maar de degradatiezone werd nooit verlaten. Uiteindelijk werden twee nederlagen tegen Sparta NEC fataal.

De Nijmegenaren moeten Janssen afkopen, omdat zijn contract doorliep tot medio 2015. Overigens hebben ook de assistenten Jack de Gier en Ron de Groot en keeperstrainer Wilfried Brookhuis te horen gekregen dat hun takenpakket gaat veranderen. Teammanager Ton Spaan en materiaalman Herman Janssen moeten daarnaast vertrekken.