Blind zal nooit lichaam krijgen zoals 'kleerkast' Depay of 'beer' De Jong
"Je kunt in het veld niet alles oplossen met kracht"

Blind zal nooit lichaam krijgen zoals 'kleerkast' Depay of 'beer' De Jong

04-06-2014 08:22
3

Daley Blind is samen met Daryl Janmaat de fitste speler uit de WK-selectie van het Nederlands elftal. Het is iets dat hij eigenlijk al zijn hele leven heeft, fitheid. Daarbij is hij sterk, zonder enorm gespierd te zijn. "Ik hoef geen kleerkast te zijn om me sterk te voelen."

Blind zal dan ook nooit een lichaam ontwikkelen à la Memphis Depay. "Ik noem hem wel eens kleerkast en Nigel de Jong is ook een beer, haha. Zelf doe ik twee of drie keer per week krachtoefeningen, de basisdingetjes", zegt Blind in gesprek met Metro. "Ik train vooral mijn buik en rug om stabieler te worden. Ik duik niet het krachthonk in om spierballen te kweken. Je kunt in het veld niet alles oplossen met kracht.

"Toen ik net bij het eerste van Ajax zat was ik een iel mannetje, maar dat is in de loop der jaren behoorlijk veranderd", vervolgt de verdediger annex middenvelder zijn verhaal. "In het begin ging ik nauwelijks duels aan en pakte ik geen ballen af. Dat werd natuurlijk anders toen ik als linksback kwam te spelen en de laatste paar jaar ben ik op het middenveld ook aan het afjagen en bikkelen. Dan merk je vanzelf dat je sterker wordt en het leuker wordt. Al ben ik nog geen echte stofzuiger.

Blind hoopt de komende periode nog wel stappen te zetten met zijn lichaam. "Ik moet nóg sterker worden en nog meer ballen afpakken. Daar ben ik veel mee bezig en nu kan ik kijken hoe Nigel het doet."