ADO valt in Chinese handen: 'Ze gaan miljoenen investeren'
Club wordt overgenomen door sport en voetbalbedrijf uit China

ADO valt in Chinese handen: 'Ze gaan miljoenen investeren'

24-06-2014 15:25
31

Groot nieuws in Den Haag. Voetbalclub ADO Den Haag wordt deels overgenomen door het Chinese voetbal- en sportbedrijf United Vansen International Sports Co. Dat meldt Voetbal International dinsdag.

 

Het Chinese bedrijf wordt de nieuwe grootaandeelhouder. De afgelopen weken is er principeovereenkomst bereikt. Het bedrijf heeft grote plannen met de club uit de Hofstad, meldt VI. Er zullen grote investeringen gedaan worden op organisatorisch vlak, waardoor er een volkomen nieuwe wind gaat waaien in het Kyocera Stadion.

Ook in de spelersgroep gaat er veel veranderen. Zo kunnen er bedragen uitgegeven worden die normaliter ondenkbaar zijn op de Nederlandse markt. ADO laat aan VI weten dat het niet dezelfde koers als Vitesse wil gaan varen. Zo moet het aantal gehuurde spelers zo laag mogelijk blijven.

Eigenaar Mark van der Kallen bevestigt aan Omroep West dat hij zijn aandelen heeft verkocht. "De Chinezen hebben toegezegd een investering van miljoenen euro's te zullen doen. Het duurt nog één a twee maanden tot de overname definitief is. De gemeente Den Haag moet officieel nog goedkeuring geven aan de overname, maar ik verwacht hier geen problemen."

"De gemeente kan de overname alleen tegenhouden als ze met een vergelijkbare of betere propositie komen", aldus Van der Kallen. ADO Den Haag heeft op de clubsite het nieuws nog niet bevestigd.

ADO kende ruim zes jaar geleden een financieel gezien zware periode. Na de promotie in 2008 ging het langzaam beter met de club. De omzet steeg, mede na een aantal forse beleidsaanpassingen, van zeven naar vijftien miljoen euro. ADO neemt van de achttien Eredivisie-clubs, qua begroting, een plaats in de middenmoot in.