Spelers snakken naar versterking: Die ken ik, dat is een goede voor Feyenoord
Vilhena denkt dat Heerenveen-speler bij Feyenoord past

Spelers snakken naar versterking: "Die ken ik, dat is een goede voor Feyenoord"

31-07-2014 06:30
1

De roep om versterking wordt steeds groter bij de supporters én spelers van Feyenoord. Ook Tonny Vilhena pleit voor nieuwe namen, al wil de middenvelder zich niet teveel verschuilen achter het vertrek van enkele sleutelspelers.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Op pijnlijke wijze ondervond Feyenoord woensdagavond de gevolgen van het vertrek van Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat en Graziano Pellè. In de derde voorronde van de Champions League verloor de ploeg van trainer Fred Rutten van een matig Besiktas, dat door de zege in De Kuip de volgende fase van het miljoenenbal kan ruiken. Onder meer Ruben Schaken en Lex Immers lieten na afloop weten dat Feyenoord dringend behoefte heeft aan een kwaliteitsinjectie.

Voor een groot deel kan Vilhena zich vinden in de woorden van zijn ploeggenoten, al wil de middenvelder het huidige elftal niet tekort doen. "Misschien is er wel versterking nodig, maar het mag geen excuus zijn dat er vier spelers zijn vertrokken", liet hij weten tegenover VoetbalPrimeur. "Die jongens gaan ook verder en we kunnen niet meer op ze rekenen. Het heeft dus geen zin om daarbij stil te staan."

Eén van de namen die in verband wordt gebracht met een transfer naar Feyenoord, is die van Bilal Basacikoglu. De Rotterdammers zijn in onderhandeling over de talentvolle vleugelspeler van sc Heerenveen, die zelf open staat voor een vertrek naar Feyenoord. "Ik ken hem wel", aldus Vilhena. "Ik denk dat het wel een goede speler voor Feyenoord is. Maar zolang hij er nog niet is, kunnen we er niet veel over zeggen."

In tegenstelling tot de vertrokken spelers lijkt Vilhena zelf langer bij Feyenoord te blijven. Voetbal International meldde woensdag dat de club binnenkort om de tafel gaat met de middenvelder. "Daar heb ik nog niks van meegekregen. Dat weet ik echt niet, ik ben nog helemaal niet met ze in gesprek geweest. Of ik open sta voor contractverlenging? Ja, waarom niet? Maar laten we ons eerst maar focussen op de return tegen Besiktas."