Ajax wil stunten met komst Eto'o: Zijn komst zou natuurlijk fantastisch zijn
"We moeten natuurlijk de ontwikkeling van Milik en Zivkovic niet gaan remmen"

Ajax wil stunten met komst Eto'o: "Zijn komst zou natuurlijk fantastisch zijn"

09-08-2014 07:00
41

Ajax is in de zoektocht naar een ervaren spits uitgekomen bij Samuel Eto'o. Voetbaldirecteur Marc Overmars sprak samen met algemeen directeur Michael Kinsbergen in Parijs met de transfervrije aanvaller.

Overmars kreeg woensdag te horen dat de 33-jarige spits open stond voor de interesse van Ajax, een dag later stapte de voormalig buitenspeler samen met Kinsbergen in de trein naar Parijs. Daar spraken ze met Eto'o. "Samuel kwam enorm gretig op me over. Hij is fit en heeft een grote drive om te presteren", zegt Overmars tegenover Voetbal International.

Met het ingevoerde salarisplafond leek Ajax bij voorbaat kansloos, vooral omdat Eto'o kapitaalkrachtige clubs uit Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten, Qatar en Dubai voor het uitkiezen heeft. Eerder verdiende de voormalig spits van onder meer FC Barcelona, Internazionale en Chelsea twintig miljoen euro in een jaar bij het Russische Anzhi. Bij zijn keuze voor een nieuwe club gaat Eto'o echter niet meer voor het geld. Het feit dat Ajax Champions League speelt is dan ook een groot voordeel.

Overmars wil Eto'o voor één of twee jaar vastleggen. "We moeten natuurlijk de ontwikkeling van Milik en Zivkovic niet gaan remmen. Dat blijft een belangrijk aspect als we een ervaren speler halen. Maar wanneer een topspits als Eto'o naar Ajax wil komen, zou dat natuurlijk fantastisch zijn."