'Tottenham Hotspur volgt bij Ajax vertrokken 'Ronaldo van Nigeria' op de voet'
Buitenspeler maakt indruk bij Europa League-wedstrijden tegen Hull City

'Tottenham Hotspur volgt bij Ajax vertrokken 'Ronaldo van Nigeria' op de voet'

09-08-2014 08:50
2

Tottenham Hotspur wil werk maken van de komst van Moses Daddy Simon. Het voormalig Ajax-target staat momenteel onder contract bij AS Trencin. Met de club uit Slowakije speelde hij in de voorronde van de Europa League tegen Hull City. In die duels maakte hij indruk op Tottenham, dat 2,5 miljoen euro overheeft voor zijn komst.

De negentienjarige Moses Simon speelde dit seizoen vier duels in de Europa League, daarin scoorde hij drie keer. Het talent staat bekend als 'de Nigeriaanse Cristiano Ronaldo' en heeft over belangstelling niet te klagen. Ook Liverpool en Celtic zien zijn komst zitten. Eerder werd hij al in verband gebracht met Ajax, Feyenoord en PSV, meldt The Mirror.

De buitenspeler van AS Trencin was eerder op proef bij Ajax. Hij tekende een voorcontract, maar tot een daadwerkelijke verbintenis kwam het niet omdat hij niet direct in aanmerking kwam voor het eerste elftal van de Amsterdammers.

In juni liet Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, aan Voetbal International weten de Afrikaan nog wel serieus te volgen. "Moses Daddy leverde daar tot nu toe in dertien wedstrijden zes goals en zeven assists. Hij is pas achttien jaar en zijn statistieken zijn hartstikke goed. Ik zeg niet dat hij naar Ajax komt, maar hopelijk blijft hij nog een jaar bij AS Trencin. Dan kijken we vervolgens hoe hij er voor staat."