Suarez blijft langdurig geschorst, maar kan wel aan het werk bij Barcelona
Aanvaller keert terug in weekend van eerste Clásico

Suarez blijft langdurig geschorst, maar kan wel aan het werk bij Barcelona

14-08-2014 15:04
20

De schorsing van Luis Suarez blijft gehandhaafd, maar de aanvaller mag wel gaan trainen bij zijn nieuwe club FC Barcelona. Die uitspraak deed het CAS donderdagmiddag in de zaak rond het bijtincident tijdens het WK in Brazilië.

Suarez mag tot eind oktober geen voetbalwedstrijden spelen. Het internationaal sporttribunaal CAS handhaafde de schorsing van vier maanden van de Uruguayaanse aanvaller, die op het WK de wereld schokte door in de schouder van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini te bijten. Het CAS besloot wel dat Suarez mag gaan trainen bij zijn nieuwe club FC Barcelona, iets wat hem oorspronkelijk verboden was.

De voormalig voetballer van FC Groningen, Ajax en Liverpool kreeg na het bijtincident een schorsing van negen internationale duels en vier maanden uitsluiting van voetbalgerelateerde activiteiten. Hierdoor kon Suarez dus ook niet aan het werk bij zijn nieuwe club Barcelona. In hoger beroep is dat laatste in ieder geval van de baan.

Ook is duidelijk geworden dat de schorsing, zowel voor Uruguay als voor Barcelona, alleen geldt voor officiële wedstrijden. Suarez kan dus aantreden in vriendschappelijke duels. Barcelona speelt maandag het laatste oefenpotje. Tijdens de Joan Gamper Trophy is het Mexicaanse Leon de tegenstander. Uruguay heeft in de herfst vriendschappelijke wedstrijden gepland.

De schorsing van vier maanden loopt tot en met 25 oktober. In dat weekend valt ook de eerste Clásico van het seizoen tussen FC Barcelona en Real Madrid. Deze zal op 25 of 26 oktober plaatsvinden en is afhankelijk van wat de Spaanse televisie voor ogen heeft.