Wijnaldum: Discussiëren meer over voetbal en zijn minder in paniek na tegengoal
Selectie PSV volgens aanvoerder vooral mentaal doorontwikkeld

Wijnaldum: "Discussiëren meer over voetbal en zijn minder in paniek na tegengoal"

21-08-2014 11:18
1

Volgens Georginio Wijnaldum is PSV het afgelopen seizoen vooral mentaal gegroeid. De jonge selectie van trainer Phillip Cocu laat zich niet meer zo snel gek maken, stelt de aanvoerder van de Eindhovenaren.

Met PSV bereidt Wijnaldum zich voor op de Europa League-ontmoeting tegen FC Shakhtyor Soligorsk uit Wit-Rusland. Uit eigen ervaring weet de aanvallende middenvelder dat winnen van tamelijk onbekende ploegen uit het oosten van Europa geen optelsom is. Vorig seizoen strandde PSV in een poule met Ludogorets, Chornomorets Odessa en Dinamo Zagreb.

Daar heeft de selectie van geleerd, meent Wijnaldum. "We hebben ons verder ontwikkeld. De jongens zijn veel meer bezig met voetbal en denken meer na over het spelletje. Er zijn meer discussies over voetbal dan vorig seizoen", zegt de international van het Nederlands elftal in De Telegraaf. "Ook vind ik dat we in ons spel wat rustiger zijn geworden. Vorig seizoen raakten we na een tegengoal vaak in paniek en dat is nu veel minder."

PSV speelt de eerste wedstrijd in de play-offs donderdagavond in eigen huis en trapt om 18.45 af. Zondag volgt de topper tegen Ajax en daarna wacht de tweede confrontatie met de Wit-Russen.