Feyenoord wil afrekenen met Europees syndroom: We gaan de klus klaren
Rutten vol vertrouwen in aanloop naar duel met Zorya Luhansk

Feyenoord wil afrekenen met Europees syndroom: "We gaan de klus klaren"

27-08-2014 17:28
6

Fred Rutten heeft er vertrouwen in dat Feyenoord zich donderdagavond voor het eerst sinds 2008 gaat plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Dan moet het Oekraïnse Zorya Luhansk in de eigen Kuip worden verslagen, na de 1-1 van vorige week.

De druk op de schouders van Rutten is groot, zeker gezien de matige seizoenstart van zijn ploeg. "De normale druk die hoort bij een grote club als Feyenoord is niet groter dan anders. In mijn beleving is het zo dat we morgen de groepsfase halen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de klus gaan klaren", vertelt de trainer vol zelfvertrouwen op de persconferentie, daags voor het Europese duel.

"Alleen al voor het aanzien van de club is het spelen van Europees voetbal van grote waarde. Ook is het zo dat de spelers er veel baat bij hebben in hun persoonlijke ontwikkeling. De cyclus van het spelen op zowel donderdag als zondag, dat is iets wat vooral jongere spelers moeten ervaren. In fysiek opzicht is dat niet zo'n probleem, het gaat er vooral om in hoeverre iedereen dat mentaal kan opbrengen."

Feyenoord kan in De Kuip een verdedigend Zorya verwachten, dat loert op de counter. Rutten: "We hebben hen in zowel thuis- als uitwedstrijden uitvoerig geanalyseerd. Misschien dat ze hier en daar wat nuances aanbrengen, maar verder denk ik niet dat ze heel anders gaan spelen. Zorya wacht op een fout van onze kant, om er vervolgens als een speer uit te komen. Daar moeten wij voor waken."

Feyenoord moet het tegen Zorya Luhansk doen zonder Jean-Paul Boёtius en Colin Kazim-Richards, die beiden geschorst zijn voor het Europese duel. Ook zijn de langer geblesseerden Khalid Boulahrouz en Rodny Lopes Cabral (allebei knie) zeker niet van de partij.