'AZ nam tevergeefs contact op met veelbesproken Feyenoord-aanwinst Vermeer'
Bij Ajax vertrekkende doelman zag niets in transfer naar Alkmaar

'AZ nam tevergeefs contact op met veelbesproken Feyenoord-aanwinst Vermeer'

01-09-2014 10:45
9

Kenneth Vermeer zet zijn loopbaan voort bij Feyenoord. De tweede doelman van Ajax verkoos een gevoelige transfer naar de Rotterdammers boven verschillende andere opties, onthult het Algemeen Dagblad maandag.

De krant schrijft maandag dat ook AZ informeerde naar de reservedoelman van Ajax. Ook in Alkmaar leek er voor Vermeer een rol als eerste doelman te zijn weggelegd, te meer omdat de huidige eerste keus Esteban niet altijd even betrouwbaar overkomt. AZ versterkte zich eerder met de Uruguayaan Sergio Rochet. Hij debuteerde sneller dan verwacht in het eerste elftal. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn opwachting op bezoek bij FC Dordrecht, doordat Esteban wegens een blessure niet in actie kon komen.

AZ paste niet in het plaatje van Vermeer, Feyenoord deed dat wel, schrijft de krant. Eén belletje van technisch directeur Martin van Geel was voldoende om Vermeer te enthousiasmeren. Donderdag zetten Feyenoord en zaakwaarnemer Winnie Haatrecht in razend tempo de puntjes op de i, om vervolgens één miljoen euro over te maken naar Amsterdam. De transfer van Vermeer deed zondag veel stof opwaaien. Ajax-trainer Frank de Boer - en met hem vele Ajax-fans - baalde opzichtig van het bericht dat de keeper naar de Kuip trekt.