Willem II haalt 'echte teamspeler' op bij buurman uit Jupiler League
Middenvelder tekent voor twee jaar in Tilburg

Willem II haalt 'echte teamspeler' op bij buurman uit Jupiler League

01-09-2014 20:27

Robert Braber mag zijn wedstrijden weer in de Eredivisie gaan afwerken. Willem II heeft de middenvelder (31) maandagavond overgenomen van degradant RKC Waalwijk.

Willem II, dat een kleine vergoeding overmaakt naar RKC, heeft de transfer wereldkundig gemaakt. Braber heeft zijn handtekening na een probleemloze medische keuring onder een tweejarig contract gezet. Braber is de laatste nieuwkomer in Tilburg deze zomer.

"We zijn blij dat we hem op het laatste moment hebben kunnen vastleggen", zegt trainer en technisch directeur Jurgen Streppel op de clubsite. "Hij is een multifunctionele speler op het middenveld en een echte teamspeler. Met zijn fysieke kracht en scorend vermogen is hij een aanwinst voor onze selectie."

Braber speelde de voorbije seizoenen in de Eredivisie, maar degradeerde in mei met zijn ploeg naar de Jupiler League. Bij het gepromoveerde Willem II mag hij het weer op het hoogste niveau laten zien. In ruil voor Braber krijgt RKC de beschikking over de Tilburgse talenten Simon van Zeelst en Maxime Deckers.