Er zijn maar twee spelers in de wereld die zoiets kunnen doen: Bale en Messi
"De tijd tikte, de druk nam toe en bam, het is 1-2"

"Er zijn maar twee spelers in de wereld die zoiets kunnen doen: Bale en Messi"

10-09-2014 09:44
2

Gareth Bale heeft Wales dinsdagavond behoed voor duur puntenverlies tegen Andorra. Met twee doelpunten zorgde hij in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd persoonlijk voor de ommekeer (2-1). Bondscoach Chris Coleman stak zijn bewondering vervolgens niet onder stoelen of banken.

Andorra kwam dinsdag na zes minuten voor het eerst in de geschiedenis van het land in een kwalificatiewedstrijd op voorsprong. Een kwartier later maakte Bale de gelijkmaker en tien minuten voor tijd zorgde hij met een heerlijke vrije trap ook voor de winnende treffer.

"Er zijn slechts twee spelers in de wereld die zoiets kunnen doen: Gareth Bale en Lionel Messi", zei Coleman na afloop. "De tijd tikte, de druk nam toe en bam, opeens is het 1-2. Gareth was absoluut fantastisch." De keuzeheer was ook lovend over de rest van het team, dat ternauwernood het eerste punt ooit voor Andorra voorkwam.

"Ik denk dat we heel veel moed hebben getoond. Kijk naar de statistieken van Andorra en dan denkt iedereen dat zo'n wedstrijd een formaliteit is. Ik was echter al bezorgd voordat we een bal hadden geraakt. Maar ik ben trots op mijn team. Het ging vanavond niet om de presetatie, er moest alleen gewonnen worden", aldus Coleman.