'Barça-spits heeft geen oren naar tijdelijke oplossing en wijst verhuur aan PSV af'
Adekanye wil ondanks FIFA-schorsing in Catalonië blijven

'Barça-spits heeft geen oren naar tijdelijke oplossing en wijst verhuur aan PSV af'

11-09-2014 11:19
1

PSV lijkt een eventuele komst van Bobby Adekanye uit het hoofd te kunnen zetten. De vijftienjarige spits van FC Barcelona heeft geen trek in een mogelijk verhuur aan de club uit Eindhoven.

Adekanye liep in augustus stage bij PSV, dat op de nominatie stond om de jonge aanvaller tijdelijk over te nemen van Barça. De Catalaanse club hoopte door een huurconstructie de door de FIFA opgelegde sanctie rond Adekanye te omzeilen. De jonge aanvaller is één van de verschillende jeugdspelers die wegens een straf van de wereldvoetbalbond niet in actie mag komen namens Barça. De club zou buiten de regels om gehandeld hebben met het vastleggen van de oud-speler van Ajax.

De door Barça voorgestelde deal vindt echter geen doorgang, weet het Spaanse Sport. Adekanye zou zich tegen een verblijf op huurbasis bij PSV hebben uitgesproken. De aanvaller wil zich richten op de reguliere trainingen in Catalonië en geduldig wachten op het moment waarop hij weer wedstrijden mag spelen namens de Spaanse voetbalgigant. Barça verwacht tegen het einde van de maand meer duidelijkheid te krijgen van de FIFA over het lot van de betreffende talenten.