Eerste open sollicitatie voor AZ: Als ze snel willen handelen, dan kan dat
Vrije Van den Brom staat te popelen: "Ik wil heel graag weer aan het werk"

Eerste open sollicitatie voor AZ: "Als ze snel willen handelen, dan kan dat"

18-09-2014 11:06
1

AZ heeft de eerste open sollicitatie binnen. De momenteel werkloze John van den Brom ziet een rol als hoofdtrainer van de Alkmaarders wel zitten. Die functie is sinds donderdag vacant, omdat Alex Pastoor, de beoogde opvolger van Marco van Basten, zich niet kon vinden in de aanbieding en per direct vertrokken is.

AZ maakte donderdag het plotselinge vertrek van Pastoor bekend. De voormalig assistent leek Van Basten op te volgen als hoofdcoach, nadat de oud-bondscoach om gezondheidsredenen een stapje terugdeed. Van den Brom zegt dat hij nog niet benaderd is, maar geeft aan open te staan voor een dienstverband in de kaasstad.

"Ik sta te popelen om weer te beginnen", zegt hij tegen Voetbal International. "Bij mij is echter nog niets bekend over mogelijke interesse van AZ. Ik ben in ieder geval nog niet via mijn zaakwaarnemer of direct via de club benaderd. Maar ik weet ook dat trainers zonder club altijd in verband worden gebracht met clubs die op zoek zijn."

"Ik heb de laatste tijd thuis gezeten en daar heb ik wel even van genoten, maar daar vind ik mezelf te jong voor. Ik wil heel graag weer aan het werk en ik ben nu een vrij man. Als ze bij AZ dus snel willen handelen, dan kan dat", vervolgt Van den Brom, die ook in serieus beeld was bij Heracles Almelo. Dat zegde de voormalig trainer van ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht echter af.