'Ervaren' Van Rhijn: Natuurlijk verschillen Greg en ik wel degelijk
Verdediger wil jonge jongens op sleeptouw nemen bij Ajax

'Ervaren' Van Rhijn: "Natuurlijk verschillen Greg en ik wel degelijk"

27-09-2014 12:11
3

Het vertrek van Daley Blind, Siem de Jong en Kenneth Vermeer maakt Ricardo van Rhijn plotseling tot de Ajacied die het langst deel uitmaakt van de Amsterdamse selectie. De verdediger beseft dat hij daardoor het voortouw zal moeten nemen.

"Ik ben nog maar 23, maar qua ervaring hoor ik nu zeker in de bovenste groep thuis", vertelt Van Rhijn op de clubwebsite van Ajax. De rechtsback probeert naar eigen zeggen de jonge spelers bij Ajax steeds meer de helpende hand te bieden. "Zij stappen nu vaker op mij af als ze een vraag hebben of ergens mee zitten. Ook dat hoort bij mijn status. Ik sta daarvoor open en ik help graag."

Wedden

Meer odds

Net als in de voorgaande seizoenen raakte Ajax in het begin van het nieuwe seizoen sleutelspelers kwijt. Van Rhijn raakt daar niet meer van in paniek. "Het is steeds hetzelfde liedje. En elke keer heeft het toch ook weer impact op de groep die achterblijft. Je hebt met z'n allen even nodig om daar overheen te groeien, te wennen aan het feit dat die jongens er niet meer zijn, tot er uiteindelijk een nieuw evenwicht ontstaat."

De verdediger, die vorige week matchwinner was in De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (0-1), reageerde ook op de eeuwige vergelijking tussen zijn voorganger Gregory van der Wiel en hemzelf. "Natuurlijk verschillen Greg en ik wel degelijk. Ik denk dat hij vooral opbouwend en aanvallend extreem goed is. Daar ligt zijn grootste kracht. Zijn rushes, zijn voorzetten, maar ook de rust die hij bewaart in de kleine ruimtes. Dat zijn allemaal dingen die Greg hartstikke goed beheerst, terwijl het voor mij juist onderdelen zijn die nog flink voor verbetering vatbaar zijn."