Ajax mag nog hopen op supertalent: Er is niets getekend bij Barcelona
Noor is op bezoek geweest, maar meer nog niet

Ajax mag nog hopen op supertalent: "Er is niets getekend bij Barcelona"

09-10-2014 22:58
4

Martin Odegaard is inmiddels ook in Spanje een bekende naam. In Nederland werd de pas vijftienjarige middenvelder eerder al in verband gebracht met Ajax. Ook FC Barcelona doet er alles aan Odegaard vast te leggen.

Althans, dat meldden Spaanse media eerder deze week. Odegaard was uitgenodigd om een kijkje te nemen op het complex van de Catalaanse topclub. In gesprek met El Mundo Deportivo ontkent hij dat er sprake is van een definitieve deal. "Het is leuk en vleiend, maar er is niets getekend bij Barcelona", zegt Odegaard donderdag tegen de Noorse omroep NRK.

De Noorse speler wordt gezien als een van de grootste talenten van Europa. "Over dat soort berichten probeer ik niet teveel na te denken. Ik concentreer me op het spelen van voetbal", aldus het talentje zelf. Hij voegde daar aan toe zeer tevreden te zijn bij zijn huidige club Strømsgodset. Hij wil daar op dit moment nog niet vertrekken.

Odegaard kan vrijdagavond een record breken als hij zijn debuut maakt voor de nationale ploeg van Noorwegen. Hij is geselecteerd en als hij daadwerkelijk binnen de lijnen komt, is hij de jongste speler ooit in de A-ploeg van de Noren. Behalve Barcelona en Ajax zijn ook Bayern München, VfB Stuttgart en Manchester United geïnteresseerd.