Ajax tegen Twente mogelijk zonder vaste back: Mag pas vliegen als het donker is
Boilesen heeft lichte hersenschudding: "Ik weet niet wat er is gebeurd"

Ajax tegen Twente mogelijk zonder vaste back: "Mag pas vliegen als het donker is"

15-10-2014 10:22
8

Het is nog onzeker of Nicolai Boilesen zaterdag voor Ajax tegen FC Twente kan spelen. De linksback kreeg van collega-international Daniel Agger een poeier tegen zijn hoofd en is even buiten bewustzijn geweest. De Deen kampt nu met een lichte hersenschudding.

Boilesen moest zich in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal laten vervangen om naar het ziekenhuis te gaan. Toen hij hoorde dat Cristiano Ronaldo in de blessuretijd voor de winnende 0-1 had gezorgd, vlogen de krachttermen door de lucht. In Deense media vertelt de linksback dat hij pas later weer terug kan vliegen naar Amsterdam.

"Ik heb me wel eens beter gevoeld", citeert AjaxLife. "Beetje hoofdpijn nu, maar het gaat wel. Zolang ik maar geen te harde geluiden hoor. Ik weet niet wat er is gebeurd, maar begreep dat er een bal tegen mijn hoofd werd geschoten. Was het Agger? Ik ben kort in het ziekenhuis geweest, omdat ik even buiten westen was. Het gaat om een lichte hersenschudding, meer niet."

Die hersenschudding zorgt er wel voor dat Boilesen niet direct terug mag vliegen. "Ik mag woensdag in principe weer vliegen, maar wel pas als het donker is. Even kijken wat de dokter in Amsterdam erover zegt", aldus de verdediger, die het Eredivisie-duel met FC Twente daardoor mogelijk moet missen.