Messi spaart Ajax in Champions League: We hadden nog vaker kunnen scoren
"Dan zie je dat elke wedstrijd in de Champions League lastig is"

Messi spaart Ajax in Champions League: "We hadden nog vaker kunnen scoren"

22-10-2014 08:09
3

FC Barcelona won dinsdagavond met 3-1 van Ajax. De ploeg van trainer Luis Enrique was heer en meester, maar dat drukte het niet uit in doelpunten. Bij een 2-0 stand haalde de Spaanse oefenmeester spelers als Lionel Messi en Neymar naar de kant, met het oog op het duel met Real Madrid.

Met het oog op El Clasico haalde FC Barcelona al vrij snel de voet van het gaspedaal. Desondanks hadden de Catalanen kans genoeg om de score op te laten lopen. "We hadden nog vaker kunnen scoren", citeert De Telegraaf sterspeler Messi. "Door de 2-1 maakten we het onszelf nog even moeilijk. Dan zie je dat elke wedstrijd in de Champions League lastig is."

Anwar El Ghazi maakte twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer, Sandro Ramirez gooide het duel enkele minuten later op slot: 3-1. Op dat moment zat Messi al lang en breed op de bank. Waar hij afgelopen weekend niet gewisseld wilde worden, had hij daar nu geen problemen mee. "De trainer is de baas en hij beslist."

Ivan Rakitic baalde van de tegentreffer. "Maar dat is voetbal. Onze fout werd afgestraft met een doelpunt, maar ik denk dat we de hele wedstrijd in controle waren. Het is een belangrijke overwinning. We hebben de laatste tijd goed voetbal gespeeld. We willen nu genieten van deze overwinning, rusten en dan beginnen met de voorbereiding voor de volgende wedstrijd. Het is een belangrijk duel dat we willen winnen, net als alle andere duels."