'Ajax-bankzitter met ambitie wimpelde zomerse interesse van FC Groningen af '
'Duarte voelde niets voor verhuur aan FC Groningen'

'Ajax-bankzitter met ambitie wimpelde zomerse interesse van FC Groningen af '

24-10-2014 15:09

FC Groningen heeft in de afgelopen transferzomer een poging ondernomen om Lerin Duarte over te nemen van Ajax. De middenvelder voelde zelf echter niets voor een overgang, waardoor een transfer geen doorgang vond.

De 24-jarige voetballer wilde dit seizoen voor zijn kans gaan bij Ajax, meldt RTV Noord. Een transfer naar FC Groningen behoorde daarom niet tot de mogelijkheden. Duarte maakte begin vorig seizoen de overstap van Heracles Almelo naar Amsterdam en ondertekende destijds een vierjarig contract. De spelverdeler weet vooralsnog echter niet te overtuigen bij de landskampioen. Trainer Frank de Boer vindt Duarte op dit moment niet goed genoeg voor de basis.

Het is niet bekend of FC Groningen in de winter een nieuwe poging gaat wagen voor de behendige middenvelder. Afgelopen transferzomer deden de Groningers wel een keer succesvol zaken met Ajax. Zo is Danny Hoesen te bewonderen in de Euroborg, maar scoorde hij nog geen enkel competitiedoelpunt in dienst van FC Groningen. Eerder verkocht FC Groningen Richairo Zivkovic aan de Amsterdammers.