Ricksen heeft droom met Russische medicijnen: Honderd procent beter worden
"Hopelijk is dit een stap in de goede richting ter bestrijding van ALS"

Ricksen heeft droom met Russische medicijnen: "Honderd procent beter worden"

27-10-2014 06:50
1

In zijn strijd tegen de ziekte ALS ondergaat Fernando Ricksen momenteel een nieuwe behandeling. De medicijnen die hij krijgt zijn afkomstig uit Rusland. De voormalig voetballer kreeg daar veel vragen over en geeft nu zelf tekst en uitleg.

"Het gaat om 'new russian bio information technology'. Deze absoluut veilige behandeling wordt voor meer ziektes gebruikt", schreef Ricksen zondag op zijn website. "De medicijnen worden gemaakt op basis van mijn testresultaten, aangevuld met vitaminen, mineralen en anti-oxidanten die gewoon in de winkel te koop zijn."

Niet iedereen kan gebruik maken van de medicijnen. "Wij zitten nu in de beginfase. Daarom is het zeer moeilijk voor mijn dokter om meer patiënten aan te nemen. Zodra er kan worden aangetoond dat er duidelijk verbetering is door deze behandeling zullen er meer patiënten worden behandeld."

De resultaten zorgen voor tevredenheid bij Ricksen. "Wij zijn in eind augustus begonnen met deze behandelingen. Vooral slikken en praten gaat iets beter. Daarnaast verslik ik me minder vaak met eten en drinken. Verder kan ik mijn handen en vingers beter bewegen en heb ik meer energie. Voor iemand zonder ALS lijkt dit weinig, maar geloof me dat voor mij dit veel is. Om de werking van de medicijnen te optimaliseren, moet gezond geleefd worden. Liefst organisch eten. Verder drink ik alleen water en neem ik genoeg rust. Dit alles bij elkaar werkt bij mij prima."

De uiteindelijke droom van Ricksen is volledig herstel. "Hopelijk is dit een stap in de goede richting ter bestrijding van ALS. Uiteindelijk wil ik honderd procent beter worden, maar op dit moment ben ik blij met deze resultaten."