Liverpool-icoon geeft Balotelli duw in de rug: Mensen gaan nogal snel los
Aanvaller tankt vertrouwen na doelpunt in League Cup

Liverpool-icoon geeft Balotelli duw in de rug: "Mensen gaan nogal snel los"

29-10-2014 18:08

Liverpool-icoon Ian Rush heeft Mario Balotelli een duw in de rug gegeven. Na een moeizame start maakte de Italiaan dinsdagavond eindelijk een doelpunt voor 'The Reds' en dat moet resulteren in een volgende stap.

Balotelli tekende in de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Swansea City voor de late gelijkmaker. Daarmee hield de invaller de criticasters even van zich af. "Het heeft met vertrouwen te maken", zegt Rush, in zijn loopbaan goed voor 346 doelpunten namens Liverpool, tegenover Sky Sports. "Misschien heeft de reserverol een stukje druk weggenomen en ontstond er iets meer ontspanning."

"Mensen gaan nogal snel los wanneer het niet loopt, maar je moet altijd in jezelf blijven geloven. Hopelijk helpt dit doelpunt om zijn vertrouwen op te krikken. Ik ga niet zeggen dat het nu opeens heel anders gaat lopen, maar wel dat mensen hem niet zo makkelijk moeten afschrijven omdat hij niet scoort. Hij creëert in elk geval de kansen en dat is positief."

Rush heeft vertrouwen in een kanteling. "Spitsen scoren niet altijd en hebben vertrouwen nodig. In het geval van Balotelli geldt dat het tijd vergt voordat hij de speelwijze onder de knie heeft. Liverpool speelt anders dan zijn voorgaande ploegen."