Van Persie moet het ontgelden: 'Misschien is hij wel een beetje over zijn top heen'
"Ik weet niet zeker of hij zich wel prettig voelt met de hoeveelheid kwaliteit om zich heen"

Van Persie moet het ontgelden: 'Misschien is hij wel een beetje over zijn top heen'

03-11-2014 14:50
6

Robin van Persie lijkt over zijn top heen. Dat is de mening van Matt Le Tissier. De Engelse oud-speler van onder meer Southampton ziet dat Van Persie het moeilijk heeft bij Manchester United, waar hij concurrentie heeft van spelers als Wayne Rooney en Radamel Falcao.

"Van Persie heeft het een beetje moeilijk. Ik weet niet zeker of hij zich wel prettig voelt met de hoeveelheid kwaliteit om zich heen bij Manchester United. Hij leek altijd op z'n best te zijn op het moment dat hij dé man was. Op dit moment is hij verre van dat. Hij weet zijn vorm niet te vinden en misschien is hij wel op het punt in zijn carrière waar hij over zijn top heen is en een beetje op de weg terug is", spreekt Le Tissier in The Morning View zijn zorgen uit over het vormpeil van Van Persie.

"Dat wordt onder een vergrootglas gelegd wanneer je in een team met zulke grote namen speelt. Als je het niet brengt, dan krijg je kritiek te verduren", aldus Le Tissier. Na de nederlaag tegen Manchester City van zondag (1-0) is United afgezakt naar plek tien in de Premier League. Onder Louis van Gaal beleeft de club de slechtste start sinds 1986. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt inmiddels dertien punten. De 31-jarige Van Persie scoorde dit seizoen pas drie goals namens United.