We willen Amrabat vastleggen, we zijn al vijf keer voor hem naar Istanbul gevlogen
Spaanse club zet in op definitieve komst van Amrabat: "Niet makkelijk onderhandelen met de Turken"

"We willen Amrabat vastleggen, we zijn al vijf keer voor hem naar Istanbul gevlogen"

12-11-2014 11:49

Málaga hoopt Nordin Amrabat definitief over te nemen van Galatasaray. De Turkse topclub verhuurt de Marokkaans international voor het tweede seizoen op rij aan de Spanjaarden, Málaga wil het verblijf van Amrabat nu defintief maken.

De Turkse club zou echter inzetten op een terugkeer van Amrabat naar Istanbul. De deur in Turkije staat aan het einde van zijn verhuurperiode aan Málaga wagenwijd open voor Amrabat, zegt Galatasaray-bestuurder Abdurrahim Albayrak. Amrabat heeft bij de club nog een contract voor drie jaar. Málaga hoopt de aanvaller ondertussen definitief over te nemen van de Turken. En dat is geen makkelijke missie.

"We hebben verschillende spelers die het goed doen in het buitenland. Toen Amrabat bij ons tekende, gaf ik hem het shirt met nummer 53. Wanneer hij terugkomt, geef ik dat shirt terug aan hem", zegt Albayrak in de Turkse media. Tegelijkertijd overweegt Málaga de optie tot koop op Amrabat te lichten. De oud-speler van onder meer PSV en VVV-Venlo heeft het prima naar zijn zin in Spanje, stelt de club.

"Amrabat is een speler die we sinds afgelopen seizoen proberen vast te leggen. We zijn vijf keer naar Istanbul gevlogen om hem te contracteren", zegt Vicente Casado, algemeen directeur van Málaga. "In januari proberen we het opnieuw. Maar, het is moeilijk onderhandelen met de Turken. Wij willen dat Amrabat hier blijft."