De Boer mag na donderdagtraining weer hopen op 'perfect' middenveld
Amsterdammers treffen zaterdag Heerenveen in eigen huis

De Boer mag na donderdagtraining weer hopen op 'perfect' middenveld

20-11-2014 15:08
1

De blessureproblemen op het middenveld van Ajax lijken enigszins mee te vallen. Op de training van donderdag waren Lucas Andersen en Lasse Schöne in staat om de volledige oefensessie af te werken, meldt de club.

Andersen debuteerde deze week voor de nationale ploeg van Denemarken, maar moest de wedstrijd al na twintig minuten staken toen hij een elleboog in zijn gezicht kreeg. Met een beschadigd gebit keerde hij terug in Amsterdam, maar dat lijkt hem, afgaande op de training, er niet van te weerhouden zaterdag mee te spelen tegen sc Heerenveen.

Schöne kon vanwege knieklachten niet in actie komen bij de Denen, maar ook hij kon donderdag meetrainen. Thulani Serero, het laatste probleemgeval, keert vrijdag pas terug op de training. Hij liep in Zuid-Afrika hamstringklachten op.

Overigens gaf trainer Frank de Boer drie talenten van de A1 de kans om mee te trainen met de A-selectie. Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny mochten donderdag ruiken aan het grote werk.

De afgelopen weken presteerde Ajax met het middenveld Serero-Klaassen-Andersen uitstekend. Of De Boer zaterdag tegen Heerenveen kan vasthouden aan deze rolverdeling, lijkt dus vooral af te hangen van de fysieke staat van Serero.