Loodzware missie in De Kuip: 'Maar ze gaan ook genieten, denk ik'
Brandts is realistisch over kansen hekkensluiter

Loodzware missie in De Kuip: 'Maar ze gaan ook genieten, denk ik'

21-11-2014 15:03
1

FC Dordrecht probeert zaterdagavond de zevende nederlaag op rij te voorkomen. Dat is een zware missie, want de ploeg van trainer Ernie Brandts gaat op bezoek bij Feyenoord.

Het is nog niet zeker of Jeffrey Fortes en Josimar Lima inzetbaar zijn. Het duo keert pas vrijdag terug in Nederland na interlandverplichtingen met Kaapverdië. Daar baalt Brandts van. "Natuurlijk, omdat je niet compleet bent en niet datgene kunt trainen zoals je wilt spelen zaterdag. Ze willen heel graag spelen, het zijn twee goede voetballers. Ik neem aan dat ze alleen maar bezig zijn om het team te helpen en niet alleen aan zichzelf denken", aldus Brandts tegen RTV Rijnmond.

Voor de interlandonderbreking verloor Dordt in eigen huis met 0-4 van FC Twente, een stand die al bij rust bereikt was. "Daar ben je als trainer nog wel een paar dagen mee bezig. Er ging heel veel fout in een tijdsbestek van twintig minuten. Er werden individuele fouten gemaakt. Maar vaak gaat er ook in de organisatie wat fout. Maar daarna schakel je over naar de volgende wedstrijd."

Dat is er één in De Kuip. Heel lastig, maar daar is Brandts inmiddels aan gewend. "Ik denk dat voor ons team elke wedstrijd belangrijk en moeilijk is. Wij weten dat we maximaal moeten presteren, alles moeten geven. Alles moet meevallen. Als een paar radartjes niet functioneren, hebben wij het moeilijk", weet Brandts, die denkt dat zijn spelers ook kunnen genieten van een stadion als De Kuip. "De spelers die hier komen weten dat de club een bepaalde speelwijze heeft, een bepaalde filosofie, maar dat ze ook moeten genieten. Dat doen ze ook, denk ik."