Van Persie komt niet meer in buurt van topspitsen: slechtste gemiddelde in Engeland
Verschil van dag en nacht bij Nederlander

Van Persie komt niet meer in buurt van topspitsen: slechtste gemiddelde in Engeland

22-11-2014 12:20
4

Robin van Persie moet snel gaan scoren, wil hij zijn basisplaats bij Manchester United behouden. In Engeland groeit de kritiek op de Nederlandse spits, die dit seizoen pas drie keer scoorde.

Van Persie opende vorig jaar het seizoen met twee goals tegen Swansea City, waarmee hij de lijn van zijn topjaar 2012/2013 feilloos doortrok. Vijftien maanden later staan de zaken er echter heel anders voor. Van Persie komt qua kwaliteit én rendement niet meer in de buurt van spitsen als Sergio Agüero en Diego Costa en moet vrezen voor zijn basisplaats, meldt Sky Sports zaterdag.

De 31-jarige Nederlander scoorde dit seizoen drie keer. Van de 35 spelers die dat ook deden, heeft Van Persie met afstand het slechtste conversiegemiddelde: 13,6 procent. Ter vergelijking: Diego Costa, al goed voor tien goals dit seizoen, zet 45 procent van zijn kansen om in een doelpunt. Uit statistieken van Opta blijkt bovendien dat Van Persie er nauwelijks in slaagt een bal tussen de palen te krijgen.

Ook Louis van Gaal is op de hoogte van de terugval van Van Persie, die deze week nog wel de score opende voor het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (6-0). De aanvaller krijgt zaterdag tegen zijn oude club Arsenal een nieuwe kans van de United-manager. Die zal hij met beide handen moet aangrijpen om zijn basisplek veilig te stellen.