Ex-Ajacieden spelen belangrijke rol bij ontsnapping Tottenham Hotspur
Ook Vertonghen speelt een rol

23-11-2014 19:07
1

Een laat doelpunt van Christian Eriksen is zondag goud waard geweest voor Tottenham Hotspur en manager Mauricio Pochettino. De voormalig Ajacied snoerde zijn critici de mond door vlak voor het einde van het duel met Hull City de winnende 1-2 binnen te schieten.

De Spurs profiteerden zo optimaal van een rode kaart voor Hull, waar Gastón Ramírez in de vijftigste minuut uit het veld werd gestuurd wegens een vermeende trap aan het adres van de enigszins theatrale Jan Vertonghen. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van de thuisploeg, dankzij een treffer van Jake Livermore.

Na het wegzenden van Ramírez zorgde Harry Kane rap voor de gelijkmaker en ook bij die treffer had Eriksen een groot aandeel. De bekritiseerde Deen, die in de laatste twee duels al bij de rust naar de kant werd gehaald, schoot een vrije trap op de paal. Kane kon daarna binnenwerken.

Een gelijkspel en dus nieuw puntenverlies leek in de maak voor Tottenham, dat een moeizaam seizoen beleeft. Het was echter Eriksen die anders besliste en voor de vijfde overwinning van het seizoen zorgde. Tottenham vindt daardoor de aansluiting met de subtop. Hull staat maar net boven de degradatiestreep.