PEC krijgt verrassend hulp van Raiola: 'Hij heeft er echt verstand van'
Zwollenaren kijken alvast naar volgend seizoen

PEC krijgt verrassend hulp van Raiola: 'Hij heeft er echt verstand van'

27-11-2014 08:52
8

PEC Zwolle is al druk bezig met de selectie voor volgend seizoen. De Zwollenaren weten dat een aantal spelers sowieso vertrekt en anticiperen daarop. Daarbij krijgt de club hulp van topzaakwaarnemer Mino Raiola.

PEC-voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp maakten eerder deze maand in Zwolle kennis met Raiola, die bij PEC de belangen van Ben Rienstra en Tomas Necid behartigt. Raiola liet in dat gesprek doorschemeren dat hij de club graag helpt met het versterken van de selectie. "Dat is alleen maar mooi", zegt Nijkamp in het Algemeen Dagblad.

"Het was een prettige kennismaking. Dat die man een gigantisch netwerk heeft, wisten we al. We zijn er nu ook achter gekomen dat hij echt verstand heeft van voetbal. Zo kon hij al heel snel een goede, heldere analyse van onze selectie maken", aldus Nijkamp in de ochtendkrant.

Want dát PEC versterking nodig heeft, staat vast. Maikel van der Werff heeft geen akkoord weten te bereiken met de clubleiding en is daarom in de zomer transfervrij. "Daardoor is het voor ons interessant om hem in de winter van de hand te doen. Dat bekijken we", verklapt Nijkamp. Ook over Necid, gehuurd van CSKA Moskou, bestaat onzekerheid. Mogelijk halen de Russen hem in de winterstop terug om hem direct te verkopen.

Als vervanger wordt gekeken naar Vincent Janssen van Almere City. "Dat is een interessante speler die we nauwlettend volgen, ook omdat er een vacature vrijkomt bij ons als andere spitsen vertrekken."