Galatasaray komt met 'goed nieuws' voor Sneijder: club zet trainer op straat
"We hebben besloten dat we niet langer doorgaan met Prandelli"

Galatasaray komt met 'goed nieuws' voor Sneijder: club zet trainer op straat

28-11-2014 09:27

Galatasaray heeft coach Cesare Prandelli op straat gezet. De Turkse topclub van de onlangs nog gepasseerde Wesley Sneijder verloor woensdag in de Champions League met 2-0 van Anderlecht en dat is voor de leiding de druppel. Vorig weekend ging het team ook al met 0-3 onderuit tegen Trabzonspor. 

De 57-jarige Prandelli ging deze zomer in Turkije aan de slag nadat hij was opgestapt als bondscoach van Italië na een teleurstellend WK in Brazilië. De oefenmeester was de opvolger van landgenoot Roberto Mancini, die er niet in was geslaagd de club naar de Turkse titel te leiden.

De Braziliaanse oud-doelman Claudio Taffarel is aangesteld als tijdelijk vervanger van Prandelli. In Turkije gaat al het gerucht dat bondscoach Fatih Terim de opvolger wordt van Prandelli, maar dat wordt vooralsnog ontkend.

Overigens heeft Galatasaray het ontslag van Prandelli nog niet officieel naar buiten gebracht. In de media maakte vicevoorzitter Abdurrahim Albayrak het besluit al wel kenbaar. "We hebben besloten dat we niet langer doorgaan met Prandelli", zei hij.