'Kuyt stelt Fenerbahçe op de hoogte van plannen: Feyenoord schrikt wakker'
34-jarige alleskunner heeft aflopend contract

'Kuyt stelt Fenerbahçe op de hoogte van plannen: Feyenoord schrikt wakker'

06-12-2014 12:33
6

Dirk Kuyt is zo goed als zeker bezig aan zijn laatste seizoen bij Fenerbahçe. Het contract van de Nederlander loopt af en Turkse media melden zaterdag dat er niet verlengd gaat worden.

Kuyt kan daardoor volgend jaar zomer de deur bij Fenerbahçe achter zich dicht doen. De Turkse topclub betaalde in 2012 één miljoen euro aan Liverpool en beleefde tot op heden veel plezier aan de 34-jarige alleskunner. Afgelopen seizoen werd Kuyt voor het eerst in zijn carrière landskampioen.

Over ruim zes maanden komt een einde aan zijn dienstverband in Turkije. Volgens Lig TV heeft de Katwijker al aanbiedingen ontvangen uit Engeland, waar Southampton en Sunderland op hem staan te wachten. Ook Feyenoord is weer in de markt. Kuyt heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag terugkeert in De Kuip. De kans is groot dat technisch directeur Martin van Geel budget gaat vrijmaken.

Kuyt speelde van 2003 tot en met 2006 voor Feyenoord. In Rotterdam was hij waanzinnig populair en maakte hij in 101 wedstrijden liefst 71 doelpunten. Bij Fenerbahçe scoorde Kuyt dit seizoen twee keer.