Ronaldo wint de Gouden Bal opnieuw omdat hij daar recht op heeft
Ploeggenoot gunt Portugees de prestigieuze prijs

"Ronaldo wint de Gouden Bal opnieuw omdat hij daar recht op heeft"

08-12-2014 18:51
6

James Rodriguez twijfelt er niet aan dat de wereldvoetbalbond FIFA de Gouden Bal dit jaar toe zal kennen aan Cristiano Ronaldo. De Colombiaan is van mening dat er maar één voetballer is die recht heeft op de prestigieuze prijs en dat is zijn Portugese ploeggenoot van Real Madrid.

"Het is een prijs waar alle voetballers van dromen, maar dit jaar is deze voor Ronaldo. Hij zal de gouden bal opnieuw winnen omdat hij daar recht op heeft, zo simpel is het. Hij zou 99 procent van de stemmen moeten krijgen. Zoals onze trainer al eerder zei dat er tussen Ronaldo en de rest en groot gat aanwezig is", aldus Rodriguez tegenover Marca.

In de zomer kwam Rodriguez, na een fantastisch WK in Brazilië, de selectie van Real Madrid versterken. De Colombiaan is vol lof over zijn nieuwe trainer/coach Carlo Ancelotti. "Het is een geweldige trainer en we praten veel met elkaar. Hij heeft me veel geleerd tijdens de voorgaande maanden. Ik blijf hard werken zodat ik nog meer zal leren." 

De FIFA maakte recent de drie voetballers bekend die kans maken op de Gouden Bal. Ronaldo moet zien af te rekenen met zijn eeuwige rivaal Lionel Messi en doelman Manuel Neuer.