Cruijff maakt geen sterke indruk op congres: Van de tien dingen drie interessant
Verheijen hoort weinig bruikbare tips van legendarische nummer veertien

Cruijff maakt geen sterke indruk op congres: "Van de tien dingen drie interessant"

15-12-2014 23:51
24

Raymond Verheijen staat bekend als een man met een uitgesproken mening en gaat daarbij geen enkele confrontatie uit de weg. Ook Johan Cruijff ontsnapt niet aan een kritische reactie van de inspanningsfysioloog.

Cruijff sprak maandag ruim dertig minuten op het voetbalcongres in Utrecht en herhaalde daarbij voetbalwijsheden uit zijn eerdere columns in De Telegraaf. Verheijen hoorde het kritisch aan. "Ik heb alle respect voor Johan Cruijff, want zonder hem zou Nederland nooit op de voetbalkaart hebben gestaan. We hebben alles aan hem te danken", liet hij nog wel optekenen tegenover Voetbal International.

"Maar ik vond het nogal teleurstellend wat hij vandaag bracht. Om te zeggen dat de trainersopleiding niet deugt alleen omdat Rinus Israël veertig jaar geleden een keer is afgetest op zijn eigen vaardigheid, vind ik wat magertjes. Van de tien dingen die Cruijff zegt zijn er drie interessant omdat ze je aan het denken zetten."

Verheijen mist uiteindelijk een concreet verhaal. "Ik vind het niet kunnen dat je zo'n grote groep toehoorders zo weinig voorschotelt, dus heb ik dat gezegd."