'Schalke 04 luistert naar wens Huntelaar en wil De Jong terughalen naar Bundesliga'
Milan-middenvelder onderwerp van gesprek in Gelsenkirchen

'Schalke 04 luistert naar wens Huntelaar en wil De Jong terughalen naar Bundesliga'

17-12-2014 10:28
3

De naam van Nigel de Jong is volgens Bild gevallen bij Schalke 04. De middenvelder van AC Milan moet de Duitse club helpen een volgende stap te maken. Daarbij is de komst van spelers van wereldklasse noodzakelijk, meent het bestuur van de club.

Schalke plaatste zich onlangs voor de achtste finales van de Champions League, daarin is Real Madrid de tegenstander, in de Bundesliga neemt de club een zesde plek in. Onder meer Klaas-Jan Huntelaar gaf onlangs openlijk aan dat Schalke zal moeten investeren, wil het aansluiting met de absolute top in de Duitsland vinden. Door De Jong naar de Bundesliga te halen, hoopt de Schalke-leiding volgens de krant ook Huntelaar een plezier te doen.

De spits is in het bezit van een aflopende verbintenis, Schalke hoopt Huntelaar langer te binden. Naar verluidt kan de Oranje-international bruto zeven miljoen per jaar gaan verdienen. Daarnaast zou De Jong een gegadigde zijn voor een prominente rol op het middenveld. De Jong is bij AC Milan in het bezit van een aflopend contract, hij speelde in Duitsland eerder bij Hamburger SV. Bild schrijft woensdag dat De Jong 'een heet thema' is bij Schalke.