'Qatar wil PSG-succes kopiëren in Engeland; Tottenham droomclub van minister'
"Natuurlijk wil ik eigenaar van een Premier League-club worden, honderd procent"

'Qatar wil PSG-succes kopiëren in Engeland; Tottenham droomclub van minister'

17-12-2014 14:32
2

Salah bin Ghanem bin Nasser al-Ali, minister van Sport van Qatar, laat woensdag weten dat het staatje dolgraag een Premier League-club aan wil schaffen. Dat vertelt hij aan The Associated Press.

Volgens de minister is de regering van Qatar benaderd om te investeren in de Premier League. "En sommige kansen zijn heel goed." The Sun weet woensdag te melden dat Tottenham Hotspur de belangrijkste gegadigde zou zijn om in Qatarese handen te vallen. Het land staat open voor een Engelse overname.

"Ja, natuurlijk. Persoonlijk houd ik van de Engelse Premier League. Toen ik klein was had ik shirtjes. Ik vertel niet van welke clubs. Ik heb het een keer verteld tegen iemand en hij werd boos omdat een Arsenal-fan was... Ik vind alle shirts van Tottenham mooi en ik had er twee. Natuurlijk wil ik eigenaar van een Premier League-club worden, honderd procent, maar het is een grote uitdaging."

"Ik weet niet of ik de energie heb om altijd maar in het middelpunt van de belangstelling te staan, zeker in de Engelse competitie sta je altijd onder druk." Het succes van Paris Saint-Germain geldt ondertussen als een blauwdruk voor de overnameplannen van het oliestaatje. Mocht Qatar investeren in een Premier League-club, dan is het doel van het land het succes van PSG te evenaren.

"Hier in Qatar zijn we heel, heel goed in iets veranderen in iets heel, heel goeds. We tillen het naar een volgend niveau. Zelfs als het goed is, nemen we nog een stap vooruit. PSG werd twintig jaar geen kampioen van Frankrijk. Ik denk niet dat we zullen stoppen. We blijven doorgaan met het zoeken naar goede mogelijkheden", zegt de minister.

Er ligt wel een probleem op de loer. De reglementen van de UEFA schrijven voor dat clubs die van dezelfde eigenaar zijn niet allebei deel mogen nemen aan Europese toernooien. Dit zou betekenen dat één van de twee clubs niet in actie mag komen in Europa, mochten beide clubs zich plaatsen voor de Champions League of Europa League.