Tegenvallende middenmoter blijft optimistisch: Ook Ajax en PSV zijn te verslaan
"Een plaats bij de eerste vier kunnen we halen en anders wil ik de beker winnen"

Tegenvallende middenmoter blijft optimistisch: "Ook Ajax en PSV zijn te verslaan"

17-12-2014 15:41
7

Vitesse begon vol verwachting aan het huidige seizoen. Halverwege de voetbaljaargang moeten trainers en spelers vooral uitleggen waarom ze weinig punten pakken. Inmiddels hebben de Arnhemmers al zeven wedstrijden op rij niet gewonnen.

"Dat is vooral heel vervelend. Ik train elke dag om wedstrijden te winnen. Dit seizoen hebben wij moeite duels over de streep te trekken", zegt Kelvin Leerdam in gesprek met Voetbal International. "We hebben een heel jonge groep, maar daar moeten we niet naar blijven wijzen. Ajax heeft ook een jonge groep, net als PSV."

"Wat dan wel de oorzaak is? Ik ga niet zeggen dat het een kwestie van kwaliteit is", vervolgt Leerdam zijn verhaal. "Vorig jaar stonden we met bijna dezelfde groep in de winterstop bovenaan en werden we de hemel in geprezen. We spelen op dit moment simpelweg niet goed genoeg."

Het seizoen lijkt inmiddels voorbij voor Vitesse, als nummer twaalf is de achterstand op koploper PSV al achttien punten. Bovendien hebben de Eindhovenaren een duel minder gespeeld. "Daar ben ik het niet mee eens. We staan nu twaalfde. Toch is er nog van alles mogelijk. Ik strijd voor een plaats bij de eerste vier. Waarom kan dat niet? Het beste voorbeeld is ons vorige seizoen. In de winter stonden we bovenaan, het einde is bekend. Dit seizoen is nog niet verloren. Een plaats bij de eerste vier kunnen we halen en anders wil ik de beker winnen. Ook Ajax en PSV zijn te verslaan."