Ajax kan De Boer kwijtraken aan Rusland: Het zou kunnen, het is mogelijk
"Maar om eerlijk te zijn: Rusland is niet mijn eerste keus"

Ajax kan De Boer kwijtraken aan Rusland: "Het zou kunnen, het is mogelijk"

17-12-2014 19:42
3

Het Nederlandse trainersgilde heeft de laatste jaren zijn sporen verdiend in het Nederlandse voetbal. Na Dick Advocaat en Guus Hiddink zou ook Frank de Boer zomaar in het oostblok verzeild kunnen raken, al acht hij die kans niet heel groot.

De Boer staat vier jaar onder contract bij Ajax en is bereid om in de zomer te luisteren naar aanbiedingen van andere clubs. Ook uit Rusland is er interesse. "Het zou in de toekomst kunnen, het is mogelijk", zet de trainer de deur op een kier in gesprek met Sport-Express. "Rusland had en heeft altijd getalenteerde voetballers. Daarnaast is er geld om veel goede spelers te kopen."

"Maar om eerlijk te zijn: Rusland is niet mijn eerste keus", vervolgt De Boer. "Ik wil me nu ook richten op Ajax, waar ik een contract tot de zomer van 2017 heb. Wat er daarna gebeurt zien we dan wel weer."

In het verleden werd De Boer al eens gelinkt aan een Russische club. Spartak Moskou lonkte. De Boer: "Ik heb nooit serieus met iemand van die club gesproken. Ik ben blij met Ajax. We hebben een zeer getalenteerde spelersgroep, die in staat is om veel beter te worden. Het is te hopen dat in ieder geval 95 procent van de spelers ook na de zomer nog in Amsterdam speelt."