PSV-middenvelder euforisch: Bevoorrecht dat ik dit soort toppers mag spelen
Tiener ziet Eindhovenaren in slotfase winnen van Feyenoord

PSV-middenvelder euforisch: "Bevoorrecht dat ik dit soort toppers mag spelen"

18-12-2014 22:05

PSV leek woensdagavond twee dure punten te verspelen in de competitietopper tegen Feyenoord, maar op de valreep werd alsnog een 4-3 overwinning geboekt. Het winnende doelpunt van Memphis Depay zorgde ook bij Jorrit Hendrix voor een euforische stemming.

Hendrix kon zich niet herinneren dat het Philips Stadion eerder dusdanig explodeerde. "Het is heel speciaal om op deze manier te winnen. Als speler heb ik dit nog niet meegemaakt. Er kwam echt iets los, ook bij het publiek", zei de PSV'er tegenover NUsport. "De 1-3 bij Ajax van eerder dit seizoen was heel lekker, maar deze wedstrijd heeft ook een speciaal plekje. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit soort toppers mag spelen."

De pas negentienjarige Hendrix genoot behalve van de enthousiaste PSV-fans ook van de mentale weerbaarheid van de ploeg. "We hebben in de rust gezegd dat we dit als team konden ombuigen. We bleven erin geloven en Feyenoord kreeg in de tweede helft geen adem meer op een bepaald moment. Dan dwingen we het geluk een beetje af."

"We moeten daar dezelfde inzet tonen als tegen Feyenoord en FC Twente, dan kunnen we weer een mooie stap zetten. Die wintertitel zegt eigenlijk niets. Het geeft vertrouwen, maar we moeten na de laatste speelronde bovenaan staan. Als we zo doorgaan en dit volhouden, kan er heel veel moois gebeuren in de tweede seizoenshelft", aldus de middenvelder.